Annihilation (2018)
En science fiction-film om en grupp forskare som går in ett mystiskt "Skimmer" som hotar att växa och omsluta Jorden, går man in så kommer man inte ut, men som utmynnar i ett pretentiöst dravel om mänsklighetens inneboende destruktivitet. Bra eller anus?
2018-03-13

Idioternas parad!
Så ska Göteborg då fyllas av kompletta idioter ännu en gång. Ett gäng lågpannor från NRM ska ut och provocera, och X antal tusen lågpannor svarar lydigt och går ut på stan och skriker. Varför? Vad tror man att man uppnår?
2017-09-29

Sej med helstekt schalottenlök i creme fraiche
Kan man ens misslyckas med sej, chili, lök och creme fraiche? Nej, precis. Servera med lättstekt bacon så får du en fantastisk maträtt!
2017-04-02

Stuvade makaroner med stekt falukorv
De flesta recepten på stuvade makaroner brukar se exakt likadana ut, det enda som skiljer är huruvida man har i muskotnöt eller inte. Men det blir faktiskt helt ärligt lite tråkigt i längden då det inte är särskilt mycket smak på de klassiska stuvade makaronerna. Så jag gör, som vanligt, på mitt sätt för att piffa upp det hela lite!
2017-03-27

Fläskrulltårta
Ni vet känslan när man står där med en fläskytterfilé i handen och undrar om man inte skulle kunna göra något roligt med den? Det kan man faktiskt, man kan ha riktigt roligt med den! Med lite fantasi och lekfullhet kan man komma långt, så varför inte göra en lite ovanligare variant med köttbiten än att bara skiva och steka den?
2017-03-24

Man ska inte kunna förväxla salt och peppar!
Nyss hemkommen från McDonalds på Överby i Trollhättan känner jag att jag måste skriva av mig lite upprördhet. Vems fantastiska idé var det att göra påsarna för salt och peppar identiska??
2017-02-09

Levergryta minsann!
Lever är ett klart underskattat livsmedel, det går att göra riktigt goda grytor med lever som huvudingrediens! Här är receptet på en variant!
2016-05-20

Årets premiärtur avklarad!
Äntligen stämde det med tid, väder och ork för att ta ut hojen för första gången i år! En underbar tur på ett par mil tillsammans med en polare.
2016-04-20

En olycka händer så lätt!
"Mehmet Kaplan har ju varit ordförande för unga muslimer i svåra situationer som kring 11 september-olyckorna och liknande." Citatet är självklart Åsa Romsons och hon har återigen visat att hon är fel person på fel plats.
2016-04-19

Ronal the Barbarian (2011)
Kan verkligen en dansk animerad film om barbarer vara något att ha? Svaret är ett rungande JA! En hysteriskt rolig film!
2016-04-19

21 days under the sky (2016)
Fyra killar ger sig ut på en oförglömlig resa tvärs över amerikanska kontinenten på varsin Harley Davidson-chopper. Låter som upplagt för en fantastisk dokumentärfilm, eller hur? Nja...
2016-04-19

Stopp för ny religiös friskola i Trollhättan?
Nej, sådan tur har vi säkerligen inte. Men kommunens Utbildningsnämnd ser helst att Sahan Utbildning stoppas från att starta en ny friskola i Trollhättan. Så långt håller jag med, fast av helt andra skäl.
2016-04-14

Hur man bakar en tårta som ser ut som en Cola-flaska!
Jag brukar inte baka kakor och tårtor och grejor, det är för lite kött att steka i de där recepten. Men det här tyckte jag verkade fräckt så jag gav mig i kast med saken att göra en tårta i form av en Coca-colaflaska!
2016-04-12

Whiplash (2014)
Andrew Neimann är en ung lovande jazztrummis som studerar på USAs finaste musik-college. Med ambitionen att bli en av de absolut största musikerna lyckas han ta en plats hos den erkände och extremt krävande läraren Fletcher i hans studioband.
2016-04-10

Soldiers of Odin - Pest eller kolera
Det har väl inte undgått någon som följt nyhetsrapporteringen med ett halvt öga sista tiden att vi fått ett medborgargarde i Sverige kallat Soldiers of Odin. Varför behövs de egentligen? Varför behövs de inte? Ska det verkligen behövas frivilligkrafter alls?
2016-04-06

Könssegregation lösningen på kvinnors otrygghet?
Lite längre måste vi väl ändå ha kommit 2016 än att ha skilda badtider för män och kvinnor, separata tågvagnar för män och kvinnor osv?
2016-03-31

The Passion of the Christ (2004)
Snickaren Yeshuas liv blir väl inte riktigt som han hade tänkt sig det när han blir förrådd av en av sina närmaste vänner och arresterad för brott han påstås ha begått.
2016-03-27

Catch .44 (2011)
Den första tanke som slår mig efter jag sett färdigt filmen är "vad i hela världen gjorde Forest Whitaker i den här filmen??". Den första tanke som slår mig när jag börjar se filmen är "varför i hela världen försöker man göra en Tarantino-film när man uppenbarligen inte har talangen och kunskapen till det?".
2016-03-24

Är det värt berömmelsen för att bli förnedrad i tv?
Konstnären Andy Warhol lär ha sagt att alla människor har rätt till 15 minuters berömmelse. En hel del idioter verkar ha tagit fasta på det och söker sig till tv-program som går ut på att de ska bli förnedrade inför alla tv-tittare. Varför??
2016-03-23

Terrorns fula tryne påverkar oss olika
Varje gång det sker ett terrordåd i Europa, eller USA, så blåses det upp större i västerländska media än om terrordåden sker i länder såsom Libanon, Irak, Turkiet eller Egypten exempelvis. Det är faktiskt fullt naturligt.
2016-03-22

Get Hard - 2015
Will Ferrel är känd för sina tramsiga och ganska skruvade komedier. Den här filmen är inget undantag men tyvärr är det även en högst medelmåttig film.
2016-03-22

Men hur som helst... - John Cleese
En av hjärnorna bakom humorsuccéer som Monty Python och Pang i bygget, John Cleese, är väl något av en levande legend i humorsammanhang. Därför är det med höga förväntningar man sätter sig och läser hans självbiografi "Men hur som helst...".
2016-03-22

Varför rockar du sockorna idag?
Väldigt många människor har nappat på kampanjen att "Rocka sockorna" och därmed tar på sig omaka strumpor idag 21 mars. Facebook svämmar över av bilder på folks fötter med omaka strumpor, försvinnande få talar om varför mer än att det verkar vara den stora "rocka sockorna-dagen".
2016-03-21

Varför är Sverige så jävla mesigt?
Under förra året föreslog Säpo att 29 personer skulle få avslag på sina asylansökningar, ändå är flertalet kvar i landet. Verkställighetshinder...
2016-03-18

Det är trots allt väldigt synd om Anders Behring Breivik
Mannen som ansvarade för 77 människors död, varav de flesta ungdomar med hela livet framför sig, blir så dåligt behandlad i fängelset så att han kallar det för "brott mot de mänskliga rättigheterna". Stackarn...
2016-03-18

Blackthorn (2011)
Butch Cassidy och Sundance Kid var två ökända bankrånare och boskapstjuvar vid slutet av 1800-talet. När de sedan länge jagats av lagens långa arm och till slut inte kunde hålla sig undan längre så flydde de till Bolivia där de dödades i en eldstrid år 1908. Eller?
2016-03-18

Frias för sexuellt övergrepp mot barn - kan ha sovit???
Tingsrätten finner det utom tvivel fastställt att mannen faktiskt förmått en 8-årig flicka att röra vid hans könsorgan, men ändå frias han.
2016-03-15

GAIS om maskeringsförbud på match: Fullständigt verkningslöst!
Som supporter till en fotbollsklubb är man så klart alltid stolt över sin klubb, oavsett vad. Jag vill gärna tro att som gaisare är man lite stoltare än alla andra, även om bollen inte alltid rullat vår väg. Men ibland är man extra stolt över sin klubb och dess företrädare!
2016-03-15

Sossarna och helomvändningen om tiggeri och migration
Den eviga frågan om tiggarnas vara eller icke vara i Sverige kanske börjar få ett svar när Stefan Löfvén raskt ändrat sig efter Göran Perssons utspel. Kan Socialdemokratin faktiskt vara på väg att bli som folk?
2016-03-12

Erik bestämde sig och gick ner 87kg på drygt ett år!
När man väger 215kg och mår så dåligt fysiskt att man inte ens orkar ta sig till utsiktsplatsen där man planerat att helt enkelt avsluta hela skiten, då är det helt otroligt att hitta styrkan att vända helt om och istället ta tag i livet!
2016-03-12

Chili med kött - Ett långkok
Chili con carne känner de flesta till som en slags vanlig köttfärssås med vita bönor, vilket är helt fel. Som namnet antyder så är chili egentligen huvudingrediensen, chili con carne betyder just chili med kött. Idag gjorde jag ett riktigt långkok: chiligryta med kött!
2016-03-10

Vi måste våga bry oss!
Fakta: Tjejer lever farligt ute på stan när de är ensamma. Vi har alla ett ansvar för att de inte alltid ska behöva känna den berättigade oron över att bli överfallna och våldtagna. Vi har alla ett ansvar att bry oss!
2016-03-08

SVT och polisens varning till kvinnor att inte röra sig ensamma i Östersund
Det var inte så länge sedan det avslöjades att Polismyndigheten mörkade grova överfall mot tjejer på Stockholmsfestivalen We Are Stockholm. I samband med det avslöjades även den systematiska mörkläggningen med kod 291 som rörde alla brott där migranter var inblandade. För detta fick de mycket hård, och välförtjänt, kritik. Men nu ställer sig SVT på andra sidan barrikaden och kritiserar polisen för att de informerar och varnar. Logik?
2016-03-08

Varför daltar vi med illegala invandrare?
I Sverige får människor som inte ens har tillstånd att vistas i landet åtnjuta välfärdens alla fördelar såsom skola till barnen och kraftigt rabatterad sjukvård och tandvård. Medan vi får betala fullt pris för ett tandläkarbesök kommer en sk papperslös undan med en symbolisk summa på 50 kronor.
2016-03-04

Sluta sänd Melodifestivalen och liknande blockbusters i SVT
På pappret låter det jättebra med public service, en garant för oberoende journalistik som inte låter sig påverkas av företagen som betalar för reklam osv. Men vad går egentligen våra licenspengar till?
2016-03-02

Jag har blivit med fisk!
- Nä nu kan jag inte umgås med er längre, för jag ska hem och städa akvariet! Äntligen kan man med gott samvete använda den ursäkten!
2016-02-28

Konsten att göra överjävligt goda varma mackor!
Var sugen på rostat bröd när jag slutade jobbet idag, men eftersom jag inte äger någon brödrost (och inte planerar att köpa någon heller) så fick det bli ett ännu bättre alternativ: varma mackor!
2016-02-26

Stekt lax med lök och champinjoner i creme fraiche
Regnbågslax (eller annan laxfisk) Några gula lökar Ett gäng champinjoner Creme fraiche Chili Vitlök Zucchini Paprika Smör Mjöl Salt och peppar Pressad citron
2016-02-23

Legalisera incest och nekrofili
Det är inget nytt att de politiska ungdomsförbunden ibland driver frågor som inte är förankrade i moderpartiet, mest som symbolik misstänker jag, men här lyckas Liberala Ungdomsförbundet med konststycket att driva liberalismen ett gäng steg för långt.
2016-02-22

Att ljuga om sin ålder, för att få köpa öl eller för att få ta någon annans dyrbara plats i Sverige
Varför är vi så enfaldiga när det kommer till lögnerna folk drar till med i asylprocessen angående sin ålder? Att somliga ljuger om sin ålder är alldeles uppenbart, och när man inte längre kan blåneka till att så är fallet så försöker man istället relativisera fenomenet med helt horribla jämförelser.
2016-02-20

Sluta skräm oss ifrån att äta kött!
Vi matas dagligen med hur nyttigt det vore att helt sluta med kött, hur rött kött ger oss cancer och vilka fruktansvärda miljöbovar de stackars korna är när de rapar och fiser metan. Men är det verkligen så?
2016-02-18

Vid torka dansar Miljöpartiet regndansen
Öland är tydligen torrt, låga grundvattennivåer oroar politikerna i Mörbylångas kommunfullmäktige. Så vad gör man för att få mer regn? Dansar regndansen så klart! I alla fall om man är Miljöpartist.
2016-02-18

Varför är negerbollen så jävla viktig?
Det har ALLTID hetat negerboll!!! Hur kan man bli kränkt av det??? Vem blir kränkt?? Varför får man säga vitlök då?? Va? Va? Va?
2016-02-17

Satanism på Svensktoppen
Det svenska heavy metal-bandet Ghost tog sig häromveckan in på klassiska Svensktoppen på radion. Vad är så uppseendeväckande med det?
2016-02-13

Idag skulle du fyllt 40 år...
Livet blir inte alltid som det är tänkt, och det är många tankar i huvudet om hur livet hade kunnat te sig om du fortfarande fått vara med oss och upplevt din 40-årsdag idag.
2016-02-11

Vad är fånigare än att tävla i musik?
När får vi se läktarvåld på Melodifestivalen? När vuxna människor kallar varandra för idioter pga meningsskiljaktigheter om musik så kanske det inte är så långsökt ändå att fotbollsfans inte alltid kommer överens? Artisten Tommy Ekman kanske kan förklara fenomenet med huliganism?
2016-02-11

Kan man verkligen förväxla varven?
Människorna bakom populära halvmaran Göteborgsvarvet, Göteborgs Friidrottsförbund, verkar ha drabbats av hybris och vill ha ensamrätt på att använda "varvet" i namnet på sitt lopp.
2016-02-10

Därför bojkottar jag Manowar ikväll
Ikväll spelar metal-ikonerna Manowar i min hemstad Trollhättan. För den ringa slanten 775 kronor kan man avnjuta ett band med föredettingar som troligtvis kommer att hålla en ändlös monolog om merchandise-försäljning och annat trams.
2016-02-05

Vem kastar sten på ambulanspersonal???
Hur är man egentligen funtad när man ger sig på ambulanspersonal och brandkåren? Man kan ju lätt tro att dessa båda yrkesgrupper skulle vara fredade från alla sorters våld och organiserade påhopp i sin tjänsteutövning.
2016-02-05

Apropå medborgargardet i Stockholm
Medborgargarden på Sveriges gator, vem hade kunnat tro det? Dels att det skulle gå så långt att poliser säger att de inte klarar av situationen längre, och dels att befolkningen med världens längsta stubin skulle ha det i sig.
2016-01-31

Bokrecension: En mot hundra
En bok som verkar riktigt lovande när man läser omslaget, fått bra recensioner av tunga namn såsom Joe Pistone (mannen som infiltrerade amerikansk maffia under namnet Donnie Brasco som blev film med Johnny Depp i huvudrollen) och handlar om en under cover-polis som infiltrerar Hells Angels.
2016-01-28

Det ser mörkt ut för Sverige!
Bråk och misshandel på asylboenden, gång på gång på gång. Den allvarliga attacken på en 22-årig tjej som resulterade i hennes död på ett asylboende i Mölndal var ingen isolerad händelse.
2016-01-28