Jaha, vem är Bengt Grönbeck och varför denna blogg?Det korta svaret: 44-årigt metalhead boendes i Trollhättan. Gaisare, övertygad ateist och liberal samt lat åsiktsmaskin av rang.

Det något längre svaret: Jag tycker att åsikts- och yttrandefrihet är det finaste vi har, näst efter Spotify och gjutjärnspannan. En frihet som dock kommer under ansvar, man ska kunna stå för det man säger och vara beredd på att alla människor kanske inte alltid håller med om allt man säger.

Eftersom jag, i likhet med de flesta, har en åsikt om det mesta och dessutom finner stort nöje i att delge världen mina viktiga ståndpunkter så faller det sig egentligen bara naturligt att också skriva av sig allt som snurrar i skallen. Jag har alltid gillat att uttrycka mig i skrift och har om jag förstått saken rätt en viss fallenhet för det skrivna språket.

Efter att många uttryckt att jag borde "skriva för någon eller i alla fall starta en blogg" och inte bara förpesta mina Facebook-vänners nyhetsflöden med mina texter om sådant som jag vill uttrycka en åsikt om, så drog jag äntligen ut tummen i december 2015 och tänkte starta upp en blogg. Hade jag varit som alla andra hade jag varit igång på 5 minuter, men jag är inte som alla andra så först nu 28 januari 2016 är bloggen igång.

Grejen är den att om Bengt Grönbeck ska starta en blogg så duger inte vilken färdig lösning som helst, det finns ju hundratals färdiga bloggar som är fria att använda. Inte för att det på något vis skulle vara fel på de existerande alternativen, utan för att jag är ruskigt dålig på att delegera. Min blogg, min lösning. Så det blev till att återuppväcka det gamla intresset för webdesign och webprogrammering. Sätta sig in i allt nytt som kommit, lära sig igen om bla databashantering, CSS osv osv.

Så nu är vi här, en blogg är igång och den som känner för det läser vad jag skriver. Jag skriver i första hand för min egen skull, det är kul och det är bra att skriva av sig ibland, men givetvis är det roligt om någon mer läser. Håller du med mig, berätta det gärna i en kommentar under inlägget. Håller du inte med mig, berätta det gärna i en kommentar under inlägget (men håll det på en vuxen nivå!). Har du ingen åsikt om ämnet får du givetvis gärna säga hej ändå!

Tack för besöket och återkom gärna!För att komma i kontakt med mig kan du använda formuläret nedan så återkommer jag om det finns anledning.
Observera att du måste bistå med någon slags möjlighet att kontakta dig om du vill ha svar, dvs en riktig email-adress eller liknande.

Namn
Email jag kan nå dig på
Ditt meddelande