Sej med helstekt schalottenlök i creme fraiche

Kan man ens misslyckas med sej, chili, lök och creme fraiche? Nej, precis. Servera med lättstekt bacon så får du en fantastisk maträtt!


Sej med helstekt schalottenlök i creme fraiche och chili

Sej med helstekt schalottenlök i creme fraiche och chili

Stekt sej
Stekt sej

Schalottenlök - fula som stryk men det är ändå ingen skönhetstävling...
Schalottenlök - fula som stryk men det är ändå ingen skönhetstävling...

Helstekt schalottenlök i smör
Helstekt schalottenlök i smör

Ner i grytan tillsammans med chili och vitlök
Ner i grytan tillsammans med chili och vitlök

... och creme fraiche
... och creme fraiche

Börja med att skära upp sej-filén, eller vilken fisk du nu föredrar, i lagom stora bitar och stek i lite smör. Lägg över i en kastrull tillsammans med hackad chili och vitlök.

Schalottenlök är en lite mildare lök än vanlig gul lök och lämpar sig ypperligt för maträtter när man inte är ute efter så mycket löksmak. Att helsteka en gul lök skulle dessutom ta väääldigt lång tid, så även om gul lök är gott och fantastiskt på alla sätt och vis så använder vi ändå schalottenlök här. Skala den och stek i smör på lite lägre temperatur för att inte bränna sönder löken. Det tar ändå en stund och en för het stekpanna blir liksom inte bra då...

Lägg ner löken i grytan med och tillsätt creme fraiche och grädde. Koka upp. Det ska stå och småputtra en stund, bland annat för att chilin ska ge smak åt "såsen". Glöm för allt i världen inte att använda gott om salt och peppar, samt även pressad citron! Citron förhöjer den lite syrliga creme fraichen! Lägg i lite kokta gröna ärtor mot slutet.

Servera med potatis, inlagd gurka (eller lingon!), lättstekt bacon och stekta tomater! Njut!

Prenumerera på Nyhetsbrevet och missa inga nya artiklar!

Publicerad i
Mat
Publ. 2017-04-02 22:52