Man ska inte kunna förväxla salt och peppar!

Nyss hemkommen från McDonalds på Överby i Trollhättan känner jag att jag måste skriva av mig lite upprördhet. Vems fantastiska idé var det att göra påsarna för salt och peppar identiska??


Blev tvungen att gå ner i källaren och ta en kränkt-selfie

Blev tvungen att gå ner i källaren och ta en kränkt-selfie

Jag är ganska uppmärksam av mig om jag får säga det själv, jag läser exempelvis på skyltar jag går förbi och har ganska god överblick på min omgivning. Tack vare denna förmåga jag besitter så var det tack och lov aldrig någon riktig fara för liv och lem, jag lyckades få ner peppar i ketchupen och saltet hamnade på pommes fritesen där det skulle.
Jag hade kunnat dö! Eller i värsta fall bryta ett ben, eller till och med fått ett blåmärke!


Men tänk om jag inte varit så uppmärksam som jag är? Har verkligen ingen på McDonalds tänkt på alla de personer som går genom livet med skygglappar och bara förutsätter att de fått tag på saltpåsen när det i själva verket är pepparpåsen de är i full färd med att riva upp och hälla över pommes fritesen? Ännu värre, tänk om ett litet barn får tag på dessa lömska påsar och gör fel? Barn kan ofta inte läsa, och även om de kan det så är de ofta väldigt impulsiva och det går fort när de glada i hågen får tag i något. Vem i McDonalds ledning vill ta traumatiserandet av små barn på sitt ansvar? Vad har ni att säga till föräldrarna till de små liven?

Jag har med hjälp av glasögon fullgod syn och kan därmed läsa på förpackningarna så jag ser vad jag faktiskt gör, men tänk på alla äldre som knappt ser någonting! Föreställ er chocken en synskadad pensionär måste känna när de råkat hälla ner salt i ketchupen, i tron att det är peppar som de ska smaksätta den annars ganska smaklösa ketchupen med, och sedan dippar sina pommes frites i saltblandningen! Jag saknar ord...
Vem i McDonalds ledning vill ta traumatiserandet av små barn på sitt ansvar?


Nu är jag inte en person som brukar bli upprörd av småsaker i vardagen, men tänk om jag hade varit det och blivit upprörd?! Tänk om jag, i mitt upprörda tillstånd, stormat ut från restaurangen och blivit påkörd av en gaffeltruck som jag inte såg?! Jag hade kunnat dö! Eller i värsta fall bryta ett ben, eller till och med fått ett blåmärke! Vem hade då tagit hand om mina akvariefiskar??

Det är inte främst mig själv jag tänker på här utan jag vill varna andra människor för hur fel det faktiskt kan bli, och få McDonalds att öppna ögonen och agera innan det sker en allvarlig olycka. Det minsta man kan begära i nuläget är att McDonalds tar sitt ansvar och ersätter mig antingen ekonomiskt (några tiotusentals kronor känns väl motiverat tycker jag) eller i produkter. Det är inte så att jag bara "ska ha" en massa, men en gaffeltruck är de skyldiga mig och jag ska ha den! Eller en livstids förbrukning av salt!

Prenumerera på Nyhetsbrevet och missa inga nya artiklar!

Publicerad i
Diverse
Personligt
Publ. 2017-02-09 18:27
Red. 2017-02-09 18:29