Legalisera incest och nekrofili

Det är inget nytt att de politiska ungdomsförbunden ibland driver frågor som inte är förankrade i moderpartiet, mest som symbolik misstänker jag, men här lyckas Liberala Ungdomsförbundet med konststycket att driva liberalismen ett gäng steg för långt.


Liberala Ungdomsförbundet vill legalisera incest och nekrofili

Liberala Ungdomsförbundet vill legalisera incest och nekrofili

För hur är man egentligen funtad när man vill legalisera incest och nekrofili (sex med döda)? Lagarna mot det där finns där av en anledning, inte bara av moralpanik. Incest ökar risken för missbildningar och mentala handikapp om det vill sig så illa att otyget resulterar i avkomma. Enligt LUFs förslag ska man kunna testamentera sin döda kropp till någon med nekrofila intressen, det ökar risken för att exempelvis en dement person ska bli utnyttjad.

Nu tror jag risken är försvinnande liten för att någon skulle vilja konfrontera anhöriga med att säga "joo, vi kom överens om detta, jag skulle få kroppen för att ha sex med den". Men ändå...

Man kan fråga sig av vilken anledning man väljer att ta upp sådana här frågor på dagordningen. De kommer aldrig att kunna driva igenom några lagändringar på området, däremot riskerar man att brännmärka sig själva för all framtid i det politiska arbetet. Den dagen de inblandade, som röstat ja till detta, går upp i moderpartiet och en eventuell riksdagsplats så kommer frågan att förfölja dem. "Ja men det var ju du som ville legalisera nekrofili..."

Vem ska ta dem på allvar i framtiden?

Prenumerera på Nyhetsbrevet och missa inga nya artiklar!

Publicerad i
Politik
Publ. 2016-02-22 17:14
Red. 2016-02-23 01:58