Idioternas parad!

Så ska Göteborg då fyllas av kompletta idioter ännu en gång. Ett gäng lågpannor från NRM ska ut och provocera, och X antal tusen lågpannor svarar lydigt och går ut på stan och skriker. Varför? Vad tror man att man uppnår?


Idioter kommer att fylla NRM-demonstrationen där de marscherar med sina fanor och likadana kläder. Alla ska se arga och sammanbitna ut, ju mer militärisk desto bättre. Grejer som imponerade för 70 år sedan men som idag, utanför den slutna kretsen, bara ser idiotiskt ut. Det är väl idag, efter kommunismens fall, bara Nordkorea och nazister som kör på det stuket fortfarande... Och då har vi ändå inte pratat om deras fullständigt ologiska idéer om den gigantiska judiska konspirationen (ni vet, samtliga existerande människor av judisk härkomst är aktiva deltagare i en hemlig sammansvärjning som går ut på att förinta den vita/ariska rasen) och att endast deras lilla slutna grupp (som är oändligt långt bort från allt beslutsfattande av något slag) är räddningen undan den vita rasens utplåning.

Idioter kommer att fylla gatorna och skandera "Inga rasister på våra gator", som om det skulle göra någon som helst skillnad. Idioter går man ur huse för att visa att man inte accepterar nazister i ett demokratiskt samhälle. Jag tänker just nu inte ens gå in på självmålet där... Idioter som saknar alla former av logiskt tänkande och endast styrs av känslor: "jag gillar inte nazism, alltså måste jag gå ut och skrika på stan även om jag därigenom ger nazisterna en uppmärksamhet de annars aldrig skulle fått".

Finns det någon enda människa vid sina sinnens fulla bruk som tror att nazisterna som kommer där i sina tuffa "uniformer", med sina hårda uppsyner och vajande fanor, och ser motdemonstranterna och hör deras "inga rasister på våra gator" kommer att stanna upp och tänka att "jösses, de gillar ju inte oss och våra åsikter, gör vi fel någonstans?"?? Har strategin att gå ut och motdemonstrera fungerat bra hittills? VARJE gång nazister går ut och demonstrerar så är det motdemonstrationer som lockar långt många fler människor än den lilla klicken nazister gör. VARJE gång blir det skrik och väsen och man skanderar "inga rasister på våra gator" så att man kan gå hem och känna att man minsann gjort en berömvärd insats för samhället och utsatta grupper. VARJE gång blir det bråk mellan motdemonstranter och polisen som har uppgiften att hålla isär grupperna. VARJE GÅNG! Hur har den strategin fungerat hittills? Har nazisterna slutat demonstrera? Har nazisterna gett upp sina idéer om ett fascistiskt samhälle? Har nazisterna slutat tro på den judiska konspirationen? Har nazisterna blivit tystade? Nej...

Endast en idiot tror att en metod som bevisligen inte fungerat vid hundratals tidigare försök kommer att fungera om man bara är tillräckligt envis. Det enda man uppnår är mer uppmärksamhet för de individer och grupper man avskyr. I ett par veckor nu har media frossat i den kommande demonstrationen, pga det stora intresset som finns för att gå ut och bete sig som en idiot i sina försök att skydda det öppna samhället. Utan motdemonstranter skulle det inte finnas någon som helst anledning för nazisterna att fortsätta sina marcher och manifestationer.

I mitten av 90-talet hade någon nazistisk organisation (har glömt vilken) ansökt om demonstrationstillstånd i Göteborg. Som väntat hade polisen rustat till tänderna med avspärrningar och hundratals kravallutrustade poliser. Som väntat hade motdemonstranterna samlats i tusental och stod och skrek "inga rasister på våra gator". Dagen efter såg jag en bild i någon av kvällstidningarna på en ensam skinnskalle som satt hopkurad och såg enormt bortkommen ut. Han hade gått till den utpekade platsen för nazistdemonstrationen för att sluta upp i ledet, men ingen hade talat om för honom att demonstrationen var flyttad. Ingen hade talat om för motdemonstranterna att platsen var flyttad. Ingen hade talat om för polisen att platsen var flyttad. Nazisterna åkte inte till Göteborg, de åkte till Alingsås. Förvånade Alingsåsbor såg helt oväntat hur ett led nazister, med fanor och trummor, intog gatan och genomförde en marsch med efterföljande tal. Därefter bussades demonstranterna vidare till en festlokal där ett par populära skinheadsband spelade. Lugnt och fint. Inget våld. Ingen skadegörelse. En kvart efter att de demonstrerat färdigt märkte Alingsåsborna inget mer av spektaklet. I Göteborg däremot var det full rulle... Succé för nazisterna kan man tycka? Icke så! Det sågs som totalt misslyckat eftersom det inte blev något bråk alls! De hade lurat skjortan av ALLA och genomförde sin demonstration på en plats där ingen störde och ingenting hände, och det ansågs allmänt vara en katastrof eftersom de faktiskt mest var intresserade av att provocera och få igång kravaller. I Alingsås hände ingenting, så det var ju bortkastad tid...

Tänk om motdemonstranterna helt enkelt kunde ge fan i att gå ut och ge nazisterna den uppmärksamhet de vill ha! Tänk om man, istället för att gå ut och ställa till väsen, helt enkelt stannade hemma och gav blanka fan i det hela! Tänk vad lugnt det skulle vara! Tänk vad snopna nazisterna skulle bli! Tänk vad meningslöst det skulle vara för dem att gå ut och provocera om ingen blev provocerad! Men jag antar att de båda behöver varandra lika mycket. Nazisterna behöver motdemonstranterna för att få uppmärksamhet, motdemonstranterna behöver nazisterna för att få känna sig lite nyttiga i samhället efter att de har gått ut och skrikit "inga rasister på våra gator".

Göteborg ska återigen bli skådeplats för våld och kravaller. Själv ska jag till Göteborg för att avnjuta en konsert med Ghost på Liseberg, och dessförinnan har jag tänkt leta upp en stillsam pub och avnjuta ett par kalla öl medan lågpannorna är ute på stan och hetsar mot varandra till ingen som helst nytta. Jag känner människor som sympatiserar med båda sidorna och det är okej för mig, i ett demokratiskt samhälle med åsikts- och yttrandefrihet så känner jag att det är okej att hysa idiotiska åsikter. Det är dock inte helt nödvändigt att faktiskt bete sig som en idiot bara för att man har idiotiska åsikter, det är ett aktivt val man gör. Jag kan bara inte för mitt liv begripa varför någon part väljer att gå ut på stan i Göteborg 30 september 2017 eftersom det är totalt meningslöst för båda parter...

Prenumerera på Nyhetsbrevet och missa inga nya artiklar!

Publicerad i
Film
Politik
Publ. 2017-09-29 23:30
Red. 2017-09-29 23:35