Get Hard - 2015

Will Ferrel är känd för sina tramsiga och ganska skruvade komedier. Den här filmen är inget undantag men tyvärr är det även en högst medelmåttig film.


tomt
2 städ av 4 möjliga
Betyg 2 av 4
Will Ferrel spelar den mycket framgångsrika fondförvaltaren James King som blir dömd till ett långt fängelsestraff för bedrägeri och för att ha lurat fondspararna på alla deras besparingar. Ställd inför faktumet att han ska ägna de följande tio åren på högsäkerhetsanstalten San Quentin som en "bitch" åt övriga fångar anlitar han en biltvättare för att lära honom överleva där inne utan att bli våldtagen på regelbunden basis.

Kevin Hart spelar den laglydige ägaren till biltvätten, Darnell som aldrig ens fått en p-bot, som får uppdraget att lära den mjäkiga och hariga Ferrel att tuffa till sig. Anledningen till att han får jobbet är att han är svart eftersom "var tredje svart man har suttit i fängelse, alltså måste du ha gjort det". Utan att ha en aning om vad han gör sätter han dock igång med ett 30 dagars träningsläger med syfte att få Ferrel i skapligt skick innan det är dags att inställa sig på San Quentin: se tuff ut, lär dig slåss, ta ingen skit, om allt annat misslyckas så bör du i alla fall lära dig suga kuk ordentligt.
Get Hard
Släpptes: 2015
Regi: Etan Cohen
Manus: Jay Martel
Ian Roberts
Etan Cohen
Adam McKay
Skådespelare: Will Ferrel
Kevin Hart
mfl

Det är som sagt tramsigt, det är ju liksom Will Ferrels signum, och det är inget fel i det. Ofta är hans tramsiga filmer hysteriskt roliga men här blir det aldrig mer än några fniss här och där. Mycket beror på att Will Ferrel får bära hela ansvaret för humorn på sina egna axlar. Kevin Hart ska enligt manus ha precis lika roliga repliker men han är helt enkelt inte man nog för uppgiften. Hart är för dålig kort sagt, kvar blir bara Ferrel och en komedi med bara en enda rolig person blir ingen bra komedi.

Den är inte direkt dålig, men de hysteriskt roliga scenerna finns inte i denna film. Tyvärr.

Prenumerera på Nyhetsbrevet och missa inga nya artiklar!

Publicerad i
Film
Publ. 2016-03-22 17:37