Erik bestämde sig och gick ner 87kg på drygt ett år!

När man väger 215kg och mår så dåligt fysiskt att man inte ens orkar ta sig till utsiktsplatsen där man planerat att helt enkelt avsluta hela skiten, då är det helt otroligt att hitta styrkan att vända helt om och istället ta tag i livet!


Bilden föreställer TTELAs artikel om Erik Lindbom

Bilden föreställer TTELAs artikel om Erik Lindbom

Erik Lindbom från Trollhättan gjorde just det. Vågen stod på mäktiga 215kg och han orkade helt enkelt inte mer. Men när det planerade självmordet alltså inte blev av så hittade han på något otroligt vis styrkan att istället göra något åt problemet.
– Jag var faktiskt på väg till Kopparklinten, men orkade inte ta mig hela vägen dit. Då började jag tänka på vad jag skulle lämna efter mig, jag tänkte på släkt och vänner och ... att jag SKA övervinna det här. Det var vinna eller försvinna, berättar han.

Med träning och rätt kost trillade kilona av honom och när man idag ser honom är det svårt att tro att det är samma man som står framför en. Så otrolig är förvandlingen, han har liksom gått ner mer i vikt än jag personligen väger... Trots bakslag i form av överträning, och säkerligen ett och annat återfall i skitmat och dricka, så fortsätter vågen att gå åt rätt håll.

Och det roligaste av alltihop är att han både känner sig mer energifull och positivare till sinnes och mår psykiskt bra. Något han tidigare endast gett sken av att göra, men det är klart att när roten till ohälsan bokstavligen talat försvinner så mår man bättre.

Jag är oerhört glad för hans skull, och utnämner honom till Årets Hjälte. Inte bara för att jag av en händelse råkar känna honom lite grann, utan för att han gjort (och fortfarande gör) det som så många påstår är omöjligt: att vända trenden och gå ner enormt mycket i vikt. Det handlar om att bestämma sig, vilket Erik är ett levande bevis på. Bestämma sig för att gå ner i vikt, och bestämma sig för att stanna kvar i livet. Det finns inga hopplösa fall och alla dessa ursäkter som överviktiga människor alltid har är helt enkelt inte giltiga. Man kan om man vill, det gäller bara att vilja och att söka rätt information om hur man ska gå tillväga. Jag säger inte att det är lätt, för det kan vara riktigt svårt att bryta dåliga vanor, men det är långt ifrån omöjligt. Man kan om man vill.
– Operation har alltid känts som att ”nej, ska jag göra det ska jag klara mig själv”. Jag la om kosten lite, bytte bland annat ut pasta och ris mot blomkål och broccoli. Och halverade portionerna, säger han.

Med motion och, framförallt, rätt kost så går man ner i vikt. Man MÅSTE inte äta potatis och bröd varje dag, man MÅSTE inte dricka coca-cola varje gång man blir törstig och man MÅSTE inte unna sig "något gott" varje kväll. Nyttig mat är förresten också gott...

Hatten av för en riktig kämpe och inspirationskälla! Jag tyckte att jag själv var riktigt duktig som gick ner 17kg på 9 veckor för dryga året sedan, genom att endast lägga om kosten och stryka kolhydraterna från kosten (LCHF alltså), men jag får glatt erkänna att jag står i lä här! Grymt bra jobbat!

Nedan finner du länkar till tidningsartiklar om honom och hans resa, där det även finns en film där han med egna ord berättar sin historia!

Prenumerera på Nyhetsbrevet och missa inga nya artiklar!

Publicerad i
Diverse
Mat
Publ. 2016-03-12 21:50

Relevanta länkar
TTELA - SÃ¥ jobbade Erik bort 87 kilo
Göteborgsposten - Så jobbade Erik bort 87 kilo