En olycka händer så lätt!

"Mehmet Kaplan har ju varit ordförande för unga muslimer i svåra situationer som kring 11 september-olyckorna och liknande." Citatet är självklart Åsa Romsons och hon har återigen visat att hon är fel person på fel plats.


Bild från wikipedias sida om Åsa Romson, copyright av http://politik.in2pic.com

Bild från wikipedias sida om Åsa Romson, copyright av http://politik.in2pic.com

Bild från wikipedias sida om Mehmet Kaplan, foto av Fredrik Hjerling
Bild från wikipedias sida om Mehmet Kaplan, foto av Fredrik Hjerling

Att hon i efterhand försöker bortförklara sin senaste fadäs med att hon syftade på muslimernas situation i Sverige efter terrorattackerna hjälper föga, det är uppenbart att det är en efterhandskonstruktion. Men kan hon verkligen vara så urbota dum att hon försöker bagatellisera attackerna mot World Trade Center och Pentagon på det viset, genom att använda ordet "olyckor" istället för "terrorattacker"? Egentligen borde ju svaret vara uppenbart, nej så dum är hon inte och hon har bara lite problem när hon tänker och uttrycker sig.

Men med tanke på hennes långa historia av rent idiotiska uttalanden så känns det inte längre så uppenbart. Är det rimligt att en person som ändå tagit sig så långt som till att bli språkrör, vice statsminister (även om just den posten endast är ceremoniell) och miljöminister ändå är så urbota korkad att hon gång på gång helt enkelt inte vet vad hon säger? Eller uttrycker hon endast det hon faktiskt tycker, men är lite för snabb i munlädret så att hon inte tänkt igenom vilka konsekvenser det kan få att uttrycka sig på ett visst sätt om vissa saker? Jag tror på det senare. Och lite på det förra. Okej, hon har en doktorsgrad men hon verkar ändå inte särskilt slipad om jag ska vara helt ärlig. Endast en miljöpartist kan ha förtroende för henne.
Trots att militant islamism är ett av de största hoten mot vår säkerhet, både i Sverige och övriga Europa, så räcker det inte med att man spisar middag och syns på bild med företrädare för fascistiska organisationer som förespråkar och brukar dödligt våld mot oskyldiga människor. Hade han inte dessutom jämställt Israels behandling av palestinierna med nazisternas behandling av judarna hade han sannolikt kunnat slingra sig ur alla anklagelser om islamism.

Ni har säkert läst och hört hennes uttalanden tidigare:
- Det är de rika männen som orsakar utsläppen och det är de allra fattigaste kvinnorna som blir de största offren.
- Det är helt enkelt så att dagens passiva klimatpolitik är att sätta de lata männen framför kvinnor och barn. Vi i Miljöpartiet ifrågasätter nämligen varför , vad det är som säger, att mannen som sitter ensam i sin stadsjeep ska gå före kvinnan som åker varje dag buss eller tunnelbana till jobbet. Vi ifrågasätter vad det är som säger att mannen som flyger på en affärsresa ska få en egen central flygplats mitt inne i Stockholm medan den kvinnliga studenten inte har någonstans att bo. Vi ifrågasätter också vad det är som säger att den svenske mannens rätt att äta kött varje dag ska gå före den sudanesiska kvinnans rätt att slippa få sin skörd förstörd av klimatförändringar.
(från ett tal i Almedalen 2014)

Eller varför inte hur hon hanterade avslöjandet att hon målat med förbjuden bottenfärg på sin båt? Den innehåller på tok för mycket koppar för att tillåtas för bruk i Östersjön, ändå försökte hon dels skylla på sin sambo och dels bortförklara med att de reglerna inte gällde just hennes båt för att det var en fritidsbåt (hon hade fel där, vilken betydelse det nu skulle ha för en Miljöpartist eftersom det är lika giftigt för miljön oavsett om hon får använda den eller inte). Till det kom i samma veva att hon och sambon använt sig av grön diesel för sin båt vilket hon också försökte slingra sig ifrån. Först var det inte alls grön (skattesubventionerad) diesel, sedan var det just det men hon hade betalt in extra skatt för den del som gått till framförsel. När det framkom att hon inte alls gjort några skatteinbetalningar, och att extra skatt ska betalas för ALL diesel inklusive för uppvärmning, så slingrades det vidare med att hon inte kände till reglerna och litade på leverantörens uppgifter. Och så släppte de ut gråvatten (diskvatten osv) direkt från båten ut i Östersjön, trots att detta är förbjudet eftersom det i hög grad bidrar till miljöförstöringen av Östersjön.
Varje ord måste vägas på guldvåg, oavsett om hon tycker att det var olyckor som skedde när nästan 3000 personer blev offer för militant islamism så kan hon inte säga det. Begriper hon verkligen inte såpass?

Hon "missade" att en tjänsteman hon tillsatte så sent som 2012 dömts för att ha köpt narkotikaklassade svampar. Hon påstod att Europa höll på att skapa ett nytt Auschwitz i Medelhavet angående flyktingar som drunknade i sjöodugliga båtar, hon försökte bortförklara det och snärjde in sig i att använda ordet "zigenare" istället för "romer" vilket är ett big no-no för en politiker. Och när de fruktansvärda terrorbrotten skedde i Paris så twittrade Romson om att det kunde försvåra för ett klimattoppmöte en månad senare innan hon beklagade de faktiska händelserna.

Och nu när hon försvarar islamisten Mehmet Kaplan, då bagatelliserar hon (oavsiktligt?) de fruktansvärda händelserna den 11 september 2001 genom att kalla två flygplan som medvetet styrs in i skyskrapor, en som medvetet kraschades in i Pentagon och ett som lyckligtvis kraschade på marken pga rådigt ingripande från passagerare, för olyckor. Vad är det egentligen för fel på den människan?

Hon är en av landets högsta företrädare, hon sitter i regeringen, hon är ett av våra ansikten utåt i utrikespolitik. Hon ska utstråla förtroende, det är hennes förbannade skyldighet som minister att hålla koll på vad hon säger! Varje ord måste vägas på guldvåg, oavsett om hon tycker att det var olyckor som skedde när nästan 3000 personer blev offer för militant islamism så kan hon inte säga det. Begriper hon verkligen inte såpass?

Nu har hennes partikamrat, och tillika bostadsminister, Mehmet Kaplan tvingats avgå sedan han alltför många gånger frotterat sig med militanta islamister och inte längre kunde slingra sig ur det. Nej, det är inte riktigt sant. Trots att militant islamism är ett av de största hoten mot vår säkerhet, både i Sverige och övriga Europa, så räcker det inte med att man spisar middag och syns på bild med företrädare för fascistiska organisationer som förespråkar och brukar dödligt våld mot oskyldiga människor. Hade han inte dessutom jämställt Israels behandling av palestinierna med nazisternas behandling av judarna hade han sannolikt kunnat slingra sig ur alla anklagelser om islamism. Som tur var hittade ju Svenska Dagbladet inspelningen där han uttrycker sig helt idiotiskt och historielöst, så är vi i alla fall av med honom.

När är det Åsa Romsons tur att faktiskt ta konsekvenserna av sin egen oförmåga att använda hjärnan? Eller var det en olycka igen?Prenumerera på Nyhetsbrevet och missa inga nya artiklar!

Publicerad i
Politik
Publ. 2016-04-19 21:04

Relevanta länkar
Aftonbladet - Ny kritik mot Romson: Kallade terrordåden i USA för ”olyckor”
Nyheter24 - 9 pinsamma tillfällen då Åsa Romson tappat det fullständigt
Expressen - Åsa Romsons groda hånas av Daily Mail