Det ser mörkt ut för Sverige!

Bråk och misshandel på asylboenden, gång på gång på gång. Den allvarliga attacken på en 22-årig tjej som resulterade i hennes död på ett asylboende i Mölndal var ingen isolerad händelse.


Man slåss inbördes, troligen om religion eftersom man blandar människor med kristen och muslimsk tro från en region där de två kommer sällsynt dåligt överens. Man ger sig på de som arbetar på boendena, man ger sig på polisen som kommer för att lugna ner situationen. När tio poliser tvingas fly från ett asylboende i Västerås så är det något väldigt grundläggande fel.

Varje dag kommer det nya rapporter om dessa bråk och hot på asylboendena. Varje dag kommer det ännu värre rapporter om sexuella övergrepp mot småtjejer ute på stan och på badhus. En hel del människor har försökt relativisera dessa övergrepp med att "män våldtar kvinnor överallt", "män tafsar alltid på kvinnor ute på krogen", "även svenskar begår övergrepp" och "svenska män åker på sexresor till Thailand för att köpa prostituerade". Jadå, det begås övergrepp. Men det har aldrig tidigare hänt att 5-10 män gått ihop för att överfalla 11-åriga småtjejer (exempelvis händelsen i Säffle för en vecka sedan). Grupper av unga män har aldrig tidigare häckat i badhusen och där antastat unga försvarslösa tjejer. Det är helt nya företeelser i det här landet, och det kan aldrig ursäktas eller relativiseras.

Det är lätt att, som många tyvärr gör, blanda in etnicitet när sådant här kommer upp till ytan. "Jävla svartskallar" osv, men det är att göra det jävligt lätt för sig själv. Det säger sig självt att man inte bär omkring på någon slags kriminell våldtäktsgen bara för att man härstammar från en viss region och ser ut på ett visst sätt. Det är bara dumheter. Däremot är det helt uppenbart en kulturell fråga. När Balkan stod i brand på 90-talet fick vi också stora mängder unga män som kom hit, men ändå brände de inte ner sina flyktingförläggningar. Trots att de kom från ett brutalt krig och bar med sig trauman så överföll de inte 11-åriga tjejer i grupp och försökte våldta dem. Trots att asylprocessen tog tid även då så avvek de inte från Migrationsverket för att bli gatubarn som drev runt och rånade och antastade vanligt folk. Inte heller hände sådana saker när det kom stora mängder judar och andra från de tyska koncentrationslägren på 40-talet, och där kan vi ändå snacka trauman! Man kan således inte skylla deras eventuella trauman på en otrygg hemort.

"Oj, invandrare som begår brott, detta måste vi genast förklara bort och gärna skylla på mottagarlandet för annars kan ju någon tro att vi är rasister". Det synsättet har skapat den stora massa människor som idag tyvärr röstar på bananrepublikspartiet Sverigedemokraterna, ett parti fullt av människor som inte är kapabla till någonting alls annat än att lyfta upp en viktig fråga som INGET annat parti velat prata om på många år: vi har stora problem i Sverige som kan relateras till det höga flyktingmottagandet! Alla känner till järnrörsskandalen, alla har sett klippen på deras kommunalpolitiker som oroar sig över midsommar och fornminnen, men det spelar ingen roll därför att problemen kvarstår även om vi inte pratar om dem.

Det är först nu vi har fått en seriös debatt om vad Sverige klarar av, efter en höst där vi fick se resultatet av det helt vansinniga greppet att gå ut och lova alla människor i Syrien permanent uppehållstillstånd samtidigt som man vitt och brett lovat att inga ensamkommande barn ska utvisas. Idag har vi tusentals människor i högst tveksam ålder som säger sig vara minderåriga, vi har sett mängder med nyanlända som av någon outgrundlig anledning inte har några pass eller andra id-handlingar men ändå lyckats få med sig andra värdesaker och mobiltelefoner. Sambandet torde vara uppenbart...

Och det är först nu vi börjar få en seriös debatt om nya fenomen såsom bråk på bibliotek, sexuella övergrepp på badhus och allt det andra. Men inte förrän skandalen briserade i Tyskland för att sedan sprida sig hit likt ringar på vattnet. Det ena avslöjandet gav det andra och polisen visade sig ha mörkat övergrepp sedan åtminstone två år tillbaka. Vi har idag en polischef som i morgon-tv sitter och ojar sig för den stackars pojken som nyss bragt en 22-årig tjej om livet genom att hugga henne med kniv i ryggen när hon arbetade på asylboendet han bodde på. En polischef som spekulerar i vilka trauman killen måste bära på, det som annars kanske är försvarsadvokatens roll.

Men det är på något sätt typiskt för flatheten hos svenska myndigheter. Det daltas så mycket hela tiden. Människor som kommer hit från totalitära samhällen där polisen skjuter skarpt på demonstranter och tortyr är ett vanligt inslag, möts i Sverige av myndighetspersoner som är så undfallande och självutplånande att inget händer när de missköter sig. Ingen bär något eget ansvar utan allt ska förklaras bort med tidigare erfarenheter i livet. Alla dessa bråk på asylboendena, alla dessa människor som tas in för övergrepp mot barn, påverkas deras asylprocesser ens av vad som framkommer? Jag är högst tveksam med tanke på hur Sverige fungerar. Poliser vittnar idag om killar på 25-30 år som skrattar när de blir arresterade och säger sig vara 14 år gamla. Utan id-handlingar så tror svenska myndigheter på dem och de släpps utan åtgärd.

Gång efter gång bevisar vi för de här människorna att man får göra precis vad man vill i Sverige. De får inga straff. Får de ett utvisningsbeslut mot sig så behöver de bara överklaga och förhala processen ett par år. Står beslutet fast går man under jorden och gör om alltihop efter ett år eller så. Det händer ingenting. Till en kostnad av 65 000kr per ärende kan myndigheterna ibland ta i med hårdhandskarna och tvångsavvisa en icke önskvärd person. Man sätter då vederbörande på ett flygplan till vad man tror är ursprungslandet, två människor från myndigheterna följer med så att det går rätt till. Och sedan kanske man får ta med sig vederbörande hem igen eftersom hemlandet inte tar emot honom eller henne, saknas id-handlingar så... 65 000 kronor för en tur och returbiljett för en person vi ändå inte blir av med...

Av rädsla för att spela Sverigedemokraterna i händerna har man lett Sverige in på katastrofens väg och man står idag handfallna vad gäller att åtgärda de massiva problemen (eller utmaningarna som det heter på politikersvenska). Det finns inga resurser, polisen behöver stora tillskott för att överhuvudtaget kunna göra sitt jobb. Domstolarna kommer att bli helt överbelamrade med asylärenden och överklagningar. Problemen med överfall och övergrepp kommer att fortsätta, för ingen har på allvar visat avskummen att det beteendet är helt oacceptabelt och att även det kvinnliga könet har rättigheter i Sverige. Och Sverigedemokraterna kommer att fortsätta ha vind i seglen och befästa sin position som ett av de tre största partierna trots att partiet är fullt av idioter...

Det ser onekligen mörkt ut för vårt kära Sverige!

Prenumerera på Nyhetsbrevet och missa inga nya artiklar!

Publicerad i
Politik
Publ. 2016-01-28 21:10