Därför bojkottar jag Manowar ikväll

Ikväll spelar metal-ikonerna Manowar i min hemstad Trollhättan. För den ringa slanten 775 kronor kan man avnjuta ett band med föredettingar som troligtvis kommer att hålla en ändlös monolog om merchandise-försäljning och annat trams.


Prepared to die for metal?

Prepared to die for metal?

Låt mig klargöra en sak först: jag gillar egentligen Manowar. Eller i alla fall deras tidigare album från 80-talet som jag växte upp med. Det är bra låtar, kul låtar. Det var dock mååånga år sedan de presterade något vettigt och i min bok är de föredettingar med tidernas värsta hybris. Skulle gärna se dem live dock, har ännu inte gjort det, men i så fall på en festival jag redan betalt biljett till. Jag betalar ICKE nästan 800 spänn för att se dem, en ren principsak.

Varför ska jag betala så mycket mer för att se detta band än vad exempelvis Metallica, ACDC och Iron Maiden tar? Varför ska jag betala dubbelt upp mot vad det kostar att gå på "vanliga" konserter för att i 20 minuter stå och lyssna på Joey DeMaio som ondgör sig över olaglig merchandise-försäljning, en Joey DeMaio som på fullt allvar verkar tro att fansen betalt pengar för att höra honom pladdra om hur bra Manowar är istället för att spela och försöka bevisa det? Varför ska jag betala mer för detta band än jag skulle gjort för att se Behemoth, Abbath och Entombed AD häromveckan?

Tidernas mest cheesy band dessutom, man kan inte låta bli att skratta åt dem. Det som var coolt när man var 15 år är inte fullt lika coolt idag om man säger så. Ta bara deras eviga kamp mot "false metal", det finns bara ett riktigt metalband i världen och det skulle vara Manowar alltså. Alla andra är posörer, antagligen för att de aldrig visat sig i tajta skinnkalsonger och spänner musklerna i ett försök att framstå som de barbariska metal-förkämpar de sjunger om i sina låtar. Cheesy...

I am prepared to die for metal!
Sug lite på den, vad innebär det egentligen?

- Vi kommer att förbjuda metalmusik!
- Neeej!
- Joooo!! Om inte... Äsch, det går du aldrig med på...
- Jooo berätta! Berätta! Jag gör vad som helst!
- Ja alltså... alla andra... jag menar dina fans osv... de kan få lyssna på metal.. om... hehe nää, du kommer inte gå med på det ändå...
- Jooo berätta!! Berätta vad jag måste göra för att låta människorna lyssna på metal!?
- Om vi avrättar dig så får de lyssna på så mycket metal de vill.
- ...
- Jag sa att du inte skulle gilla det.
- ...
- Så vi glömmer det hela. From imorgon är metal förbjudet.
- Nej vänta... Jag... jag gör det!
- Är du säker? Du kan liksom inte ångra dig efteråt.
- Ja, jag vill dö för metal! Kan vi göra det med ett bredsvärd? Har alltid velat bli nerhuggen med bredsvärd av en halvnaken man och sedan släpad bakom två stridshästar runt konsertarenan.
- Nej, du får en injektion så du somnar in lugnt och stilla.
- Fan...

Nej, Manowar får klara sig utan mig.

Prenumerera på Nyhetsbrevet och missa inga nya artiklar!

Publicerad i
Musik
Publ. 2016-02-05 10:08