Är det värt berömmelsen för att bli förnedrad i tv?

Konstnären Andy Warhol lär ha sagt att alla människor har rätt till 15 minuters berömmelse. En hel del idioter verkar ha tagit fasta på det och söker sig till tv-program som går ut på att de ska bli förnedrade inför alla tv-tittare. Varför??


tomt
Kan det verkligen vara så viktigt att få hamna i rampljuset en liten stund så att man frivilligt går med på att ens privatekonomi vänds ut och in på bästa sändningstid inför hundratusen tittare (och spaltmeter i kvällspressen)?

- Men när ni inte har några pengar, hur kan du då snusa 4 dosor om dagen?
- Jag har tänkt trappa ner lite...

- Ni lever ju för 40.000 kronor i månaden, men har bara en inkomst på 25.000 kronor? Hur tänker ni? Och varför köpte du en ny väderstation igår för 4.000 efter att vi var här?
- Tjaa... Det var ett himla bra pris på den och då kan jag inte säga nej...

- Men du har ju ingen inkomst alls och ändå bränner du 30.000 i månaden? På kreditkort! Hur ska du betala tillbaka?
- DÃ¥ tar jag ett annat kreditkort!

- Ni har ju inte betalt dagisavgiften på flera månader?!
- Nää... Vi köpte godis och chips istället. Men familjen är viktigast, det ser du på min tatuering här: "Family first"!

- Neej!! Ni får inte sälja mina tv-spel!! Det är det enda jag har, jag kan inte leva utan dem!
- Men? Du har ju barn...

Begriper folk verkligen inte att hela Sverige skrattar ÅT dem, inte MED dem?? De gör bort sig för all framtid genom att framstå som kompletta idioter. Hur har de överhuvudtaget lyckats uppnå vuxen ålder med den totala bristen på intelligens?

Eller som puckona som ställer upp i tv med sina sanitära olägenheter till lägenheter. Okej, vissa har högre smärttröskel än andra när det kommer till ordning och reda osv. Det lägger jag överhuvudtaget inga värderingar i. Men ibland...

- Oj oj, som här ser ut?! När städade du senast egentligen?
- Oj, hur länge har jag bott här? Hmm, 20 år...
- Inte städat sedan du flyttade in för 20 år sedan?
- Nää...

- Men oj vad grejer du har! Man får ju inte plats att gå ens! Hela sovrummet är ju fullt av grejer, hur får du plats att sova egentligen?
- Jag sover i fåtöljen i vardagsrummet...

Och så plockar man ut 3 ton skräp och slänger. Vad driver folk att gå ut i tv, inför grannar, vänner och släkt och arbetskamrater/arbetsgivare och säga att "jag begriper inte ens det mest elementära med att sköta ett hushåll"? "Det bor bokstavligt talat monster i mitt duschavlopp"

Eller när en restaurangägare släpper in en arg kille med tv-team som ska klanka ner på allt som har med restaurangen att göra eftersom den går dåligt.

- Men all mat du har i kylen här är ju rutten?? Fattar du inte hur ohygieniskt det är att förvara rutten mat tillsammans med färsk mat??
- Jo, men det är inte så det är. Nu överdriver du!
- Så fan heller, den ruttna maten är ju där din idiot!!
- Jo i och för sig...

- Den här maten är ju helt oätlig?! Du matförgiftar dina gäster med den här skiten! Kan du laga mat alls??
- Alltså, vår egentliga kock slutade ju för tre månader sedan...

- Skulle Miljö- och Hälsa komma in i det här köket skulle du få stänga ner på minuten! Det här är ju rent äckligt! Du har kackerlackor i skafferiet, avloppet ser ut att aldrig ha blivit rensat, det ligger matrester över hela golvet!
- Det har varit lite mycket att stå i ett tag eftersom vi inte är så många här... Har inte hunnit med...

Alltså, ser jag en restaurang på tv som ser ut som de som varit med i Kniven mot strupen (eller förlagan med Gordon Ramsays Elake Kocken) så skulle jag ALDRIG sätta min fot där inne! Även om det blir bättre ordning och hygien efter att tv varit där så har ju ändå ägaren tydligt visat att han saknar den mest basala kunskapen om hur man sköter en restaurang. Så jävla roligt kan det väl inte vara att bli matförgiftad så att man med berått mod äter på ett ställe där de inte begriper att rutten mat är rutten?

Och så det oerhört störiga programmet där en arg jävla snickare kommer och skäller och domderar över allt som är fel med folks hus. Och husägaren ska alltid börja gråta för att allting är så jobbigt hela tiden. Ja, jag fattar. Är man deprimerad och kanske gått i väggen så är det inte bara att rycka upp sig och sätta igång och snickra på ett hus när man kommer hem efter en arbetsdag. Ibland går det bara inte, punkt. Men måste du vara med i tv och gråta för att vindskivorna inte sitter på plats, eluttagen hänger löst och dina barn bor hos kompisar för att de inte står ut i ditt jävla ruckel till hus?

Och då har vi ändå inte pratat om kändisarna som släpper in snickarjäveln i sina hus, för att mjölka ut lite mer kändisskap när det inte längre är lika populärt med lekprogram på tv...

HUR kan det vara så viktigt att synas i tv några minuter? Det kommer att följa dig i många år eftersom ALLA du känner ser skiten! Och bor du dessutom i en mindre stad så kommer du att bli en lokal celebritet eftersom du är skvatt galen och behöver en förmyndare...

Och varför i hela världen vill någon se skiten? Jag mår bara dåligt av att se folks misär på det viset, psykiska besvär gör sig bäst utanför tv-tablån. Det är som att se en realityshow om människor intagna på psyk...


Prenumerera på Nyhetsbrevet och missa inga nya artiklar!

Publicerad i
Diverse
Publ. 2016-03-23 23:34